Gizlilik Sözleşmesi

MAVİ BİLİŞİM
GİZLİLİK ve 6698 SAYILI KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI SÖZLEŞMESİ

Mavi Bilişim kişisel bilgilerinizin gizliliğine saygı duyar.

Bu gizlilik politikası www.mavibilisim.com internet sitesi (Mavi Bilişim olarak anılacaktır.) tarafından, Mavi Bilişim’in gizlilik konusundaki sorumluluklarını tespit etmek amacıyla kullanıcılara sunulmuştur. Aşağıda geçen bilgiler, mavibilisim.com web sitesi üzerindeki bilgi toplama ve dağıtımı işlemlerinin kurallarını içerir. Bu gizlilik politikası mavibilisim.com için geçerlidir. Gizlilik politikasını lütfen sonuna kadar okuyunuz. Bu sözleşme ile mavibilisim.com sitesinin gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olmaktasınız.

Gizlilik politikası veya uygulamalarımız hakkında sorularınız veya şikayetleriniz varsa lütfen info@mavibilisim.com adresinden bizimle iletişime geçin.

Kişisel bilgilerinizin korunması ve saklanması bizlerin birincil hizmet önceliğidir.

Sizlere kampanyalarımız hakkında bilgi iletmek, yeni ürünlerimizi tanıtmak, sitemiz üzerinden satın almış olduğunuz hizmetlerinizle ilgili iletişim kurmak, satış sonrası destek vermek için sizlerden isim, adres, e-posta, telefon numarası gibi kişisel bilgilerinizi istememiz gerekebilir. Tanıtım veya duyuruları almak istemiyorsanız bu opsiyonu müşteri alanınızdan güncelleyebilirsiniz. Sistemimize kaydolurken kullandığınız bilgiler yeterli görülmediği taktirde sizlerden ek bilgiler talep edebiliriz ve bu istenen bilgileri en kısa sürede bizlere ulaştırmakla yükümlü olduğunuzu bildiririz.

Bu tip bilgiler kişisel bilgileriniz olarak nitelenmektedir ve yüksek güvenlikli şekilde saklanmaktadır. İlgili bilgilerinizi istediğiniz zaman müşteri paneli aracılığıyla ya da bizlere destek talebi göndererek güncelleyebilirsiniz. Ayrıca bizlerle destek alma amacıyla iletişime geçtiğinizde size ne tür bir desteğin verildiğine ilişkin ilgili yazışmaların dahili bir kaydını da tutmaktayız.

Kişisel olmayan veriler daha iyi deneyim için toplanmaktadır.

Çoğu web sitesinde olduğu gibi Mavi Bilişim’de kişisel olmayan belirli verileri otomatik olarak toplamaktadır. Bu bilgiler; IP adresleri, tarayıcı türü, iss (internet servis sağlayıcı) bilgisi, giriş/çıkış sayfaları, işletim sistemi, tarih/saat veya tıklama verilerini içerebilir. Bu tip bilgiler sizlere daha iyi deneyimler yaşatabilmek için otomatik olarak toplanmaktadır. Sitemize yapılan girişler hakkında daha detaylı bilgi edinmek adına sitemiz tarafından bilgisayarınıza çerez (cookie) olarak isimlendirilen bilgi dosyaları kaydedilebilir. Çerezler kullanıcıların kişisel bilgilerini içermez, dünyada yaygın olarak kullanılır ve yukarıda belirttiğimiz bilgileri içerir. Ayrıca sitemizde Google Analytics hizmetini kullanmaktayız ve bu hizmet sisteminize ayrıca bir çerez bırakabilir, bu çerez sitemize ne sıklıkla ziyaret ettiğinizi bunu yaparken başka hangi siteleri ziyaret ettiğinizi veya hangi siteler üzerinden bizim sitemize eriştiğinizin kaydını tutabilir, bu çerez Google Inc. tarafından tutulur ve başka herhangi bir şekilde kullanılamaz/paylaşılmaz.

Kişisel ve kurumsal güvenliğiniz her şeyden önce gelir.

Yönetimimiz dahilindeki bilgileri, kaybolma, yanlış kullanılma veya değiştirilmeye karşı korumak için gerekli güvenlik tedbirlerini alıyoruz ve sürekli şekilde güncel tutmaya gayret gösteriyoruz. Yetkisiz erişim gibi riskleri önlemek veya en aza indirmek için gerekli tedbirleri alıyoruz ve gerekirse sizleri de bilgilendiriyoruz. Sipariş esnasında kullandığınız hassas bilgileri (kredi kartı bilgileri gibi) 256 bit güvenli bir katman (SSL – Secure Socket Layer) kullanarak şifreliyoruz.

Ancak internet üzerinde hiçbir aktarım veya depolama yöntemi %100 güvenli değildir.

Toplanan bilgilerin paylaşımı

Mavi Bilişim sitesini ziyaret eden kişilerin kişisel verilerini güvence altına almak öncelikli amacımızdır. Kişisel bilgi içermeyen demografik bilgilerinizi (işletim sistemi, browser versiyonu, kullanılan dil, cinsiyet vb.) yapacağımız reklam çalışmaları veya tanıtımlarımızı düzenlerken kullanabiliriz bu paylaşım kesinlikle kişisel bilgileri içermez.

Mavi Bilişim, kullanıcılarına herhangi bir hizmeti (ödeme, reklam altyapısı, tanıtım vb.) üçüncü taraf hizmet sağlayıcılarıyla sunduğu zaman, ilgili hizmetin gerçekleşmesi için gerekli bilgileri paylaşabilir. Üçüncü taraf hizmet sağlayıcı paylaşılan bilgileri sadece ilgili hizmetin gerçekleştirilmesi amacıyla kullanabilir, başka bir amaçla kullanamaz. Mavi Bilişim yasal mercilerin talepleri doğrultusunda müşterilerin kişisel bilgilerini, müşteriye haber vermeksizin paylaşma hakkına sahiptir.

Sistemimize kayıtlı olan bilgiler, kaydeden tarafından sadece hiçbir hizmet alıp ödeme yapmadığı taktirde kaydedenin talebi doğrultusunda silinebilir. Bunun haricinde sistemimize kayıtlı olan kişisel bilgileri ileride oluşabilecek herhangi bir yasal durumda bilgi iletmek amacıyla saklamaktayız. Bizi telefon ile aradığınızda, yapılan tüm görüşmeleri hizmet kalitesini arttırmak ve müşteri güvenliğini sağlamak için kaydederiz, bu kayıtlar internete açık olmayan bir depolama ünitesinde barındırılır ve 3 ay sonra otomatik olarak silinir.

Sözleşme ve bilgi değişiklikleri

Mavi Bilişim dilediği zaman önceden haber vermeksizin ve herhangi bir bildirimde bulunmadan bu gizlilik politikasını, sözleşmeleri, fiyatları/tarifeleri ve web sitesini değiştirebilir, yayından kaldırabilir.

Bu gizlilik politikası, Mavi Bilişim web sitesini kullanan tüm müşteriler tarafından peşinen kabul edilmiş sayılmaktadır. Burada belirtilen tüm bilgiler Mavi Bilişim’in hizmet verme ve işleyişine direkt olarak etki eden koşullardır ve müşteri talepleri doğrultusunda istisna edilemez, farklılaştırılamaz.

GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ

GİZLİ BİLGİ, İşbu Sözleşme’nin imza tarihinden önce ya da sonra, sözleşmenin uygulanması amacıyla, her bir Tarafın kendisi ya da ilgili Taraf namına ilgili Tarafın çalışanları tarafından diğer Tarafa ve/veya diğer Tarafın çalışanlarına, yazılı ve /veya sözlü olarak ve /veya internet ortamında içerisinde ve/veya soft ortamda ifşa edilmiş olan ve/veya diğer Taraf, diğer Tarafın çalışanları tarafından edinilmiş olan; ilgili Tarafın müşteri bilgileri, alışveriş bilgileri, satış bilgileri, hizmet bilgileri, markalar, ürün bilgileri, ödeme bilgileri, kaynak kodları, hesap bilgileri, finansal modeller, simülasyonlar, çalışan bilgileri, çalışma ve hizmet bilgileri, fiyatlandırma bilgileri, işletim yöntemleri, fikirler, buluşlar, know-howlar, lisans ve izinler, logolar, patentler, yazılımlar, banka bilgileri, fikri ve sınai mülkiyet hakları, tasarım hakları, ticari sırlar , teknik prosesler, formüller, planlar, tasarılar, çizimleri tertipler, modeller, projeksiyonlar, iş planları, pazar fırsatları, ilgili Taraf ya da onun namına üçüncü bir tarafça hazırlanmış raporlar veya veriler dahil, Tarafların birbirine her türlü kanalla açıkladıkları ve /veya bir Tarafın diğer Taraf hakkında edindiği TÜM BİLGİLER; Tarafların arasındaki yazışmalar, görüşmeler yada toplantılar ve yazışmalar ve sözlü olarak mübadele edilen TÜM BİLGİLER; Her iki tarafça hazırlanmış tüm hizmet analizleri , derleme, çalışma , teklif ve diğer belgeler; Tüm ticari anlaşmalar veya taraflar arasında akdedilen anlaşmalar, gizli bilgi alışverişini içeren sözleşmeler; ve fakat sayılanlarla sınırlı olmamak üzere her türlü bilgi ve /veya belgeyi ifade etmektedir.

Taraflar, işbu sözleşmenin yapılmasına müteakip, gerekli olan tüm gizli bilgilerini tamamıyla serbest irade ve kabulleriyle birbirine beyan ve ifşa ettiklerini kayıtsız şartsız kabul etmişlerdir.

Her iki Taraf;

Taraflardan her biri tüm bilgileri muhakkak özel ve gizli tutmayı, herhangi bir sebeple kullanmamayı, Gizli Bilgiyi her ne şekilde olursa olsun, doğrudan ya da dolaylı olarak kendisi ya da herhangi bir 3. gerçek ve /veya tüzel kişi ve kuruluşlar için kullanmamayı, Gizli Bilgiyi, herhangi bir 3.gerçek ve /veya tüzel kişiye, firmaya, acenteye veya kuruma açıklamamayı, rapor etmemeyi, yayınlamamayı veya ifşa etmemeyi, bu hususta gerekli tüm tedbirleri almayı, Gizli Bilgilerin hiçbir bölümünü kopyalamamayı ya da çoğaltmamayı ya da başka bir 3.gerçek ve /veya tüzel kişi ve kuruluşlara aslını/çoğaltılmış hallerini devretmemeyi/ vermemeyi , Gizli bilgileri 3. Gerçek ve/veya tüzel kişi ve kuruluşlara kısmen veya tamamen ifşa etmemeyi Gizli Bilgilerin gizlilik niteliğini ve bunları gizli tutulması gerekliliğini, Gizli Bilgileri sözleşme uyarınca bilmesi gereken çalışanlarına ve yöneticilerine bildirmeyi ve onların da taahhüdü altında çalışanlarını sağlamayı ve onların da iş bu gizlilik sözleşmesi gereğince doğrudan sorumlu olduklarını ve bu hususta kendilerini uyardığını, Diğer Tarafa ait Gizli Bilgilere en az kendi gizli bilgilerine ve fikri mülkiyet niteliği taşıyan bilgilerine uyguladığı güvenlik önlemleri ve özeni uygulamayı, GİZLİLİK VE KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI HAKKINDA, Kişisel Verilerin Korunması Kanununda belirtilen tüm hususlara ve sorumluluklara tam ve eksiksiz olarak bağlı olacaklarını ve uyacaklarını, aksi takdirde oluşacak ve /veya oluşabilecek zararlardan ilgili kusurlu tarafın sorumlu olacağını, kayıtsız-şartsız gayri kabili rücu kabul taahhüt ederler.

Firma, kendi bu gizli bilgelerini korumakta gösterdiği özenin aynısını Müşterinin gizli bilgilerini korumakta da göstermeyi kabul ve taahhüt ederler. Firma, bilginin gizliliği hususunda da işçilerini ve alt çalışanlarını uyarır.

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu

1. Amaç ve talimatlar ile sınırlılık

Sözleşme kapsamında taraflar, süreçlere bağlı olarak ‘’veri sorumlusu’’ veya ‘’veri işleyen’’ konumunda olabileceklerdir. Taraflardan birinin, diğer taraf adına Kişisel Veri işlediği durumlarda ilgili taraf 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (‘’Kanun’’) kapsamında ‘’veri işleyen ‘’olarak kabul edilecektir. Bu durumda, bahsi geçen taraf, Kişisel Verileri münhasıran karşı tarafın talimatları doğrultusunda işlemekte yükümlü olup, talimatların dışında ve /veya kendi adına herhangi bir şekilde veri işleme faaliyeti gerçekleştiremez.

Veri sorumlusu ile veri işleyen ve/veya Kişisel Verileri üçüncü bir kişiye aktaran taraf, ilgili veri sahiplerinden Kanun kapsamında gerekli açık ve aydınlatılmış rızanın alındığını ve bu kapsamda ilgili veri sahiplerine Kanun ‘un 10. Maddesi kapsamında gerekli bilgilendirmelerin yapıldığı taahhüt eder.

Kişisel Veriler, verilerin aktarıldığı tarafça münhasıran verilerin kendisine aktarılması amacı ile sınırlı olarak işlenebilir. Kişisel Verilerin anılan kapsamın dışına herhangi bir şekilde işlenmesi, verileri aktaran tarafın konuya ilişkin yazılı iznine tabidir.

Kişisel Verilerin saklanması ve işlenmesi hususlarında üçüncü taraf hizmetlerinin kullanılması ve bu doğrultuda Kişisel Verilerin yurtiçi veya yurtdışına aktarımının söz konusu olması halinde, Kişisel Verilerin aktaran tarafın onayı doğrultusunda ilgili üçüncü taraflar Kanun ve yürürlükteki sair mevzuata uygunluğun sağlanması amacıyla gerekli sözleşmeler akdedilecektir.

Sözleşme süresi içerisinde aktarılan Kişisel Veriler ilgili veri sahibi ile ayrıca bir yasal/akdi ilişki tesis edilmediği sürece, taraflar arasındaki hizmet ilişkisinin sona ermesi ile birlikte ilgili mevzuata uygun olarak silinecek veya yok edilecektir.

Taraflar her birinin, Kişisel Verilerin saklanmasına ilişkin yasal bir zorunluluğunun bulunması halinde Kişisel Veriyi saklamakla yükümlü olan taraf, Kişisel Verileri ilgili mevzuat kapsamında gereken süre ve amaçla sınırlı olarak saklayabilir.

2. Veri güvenliği

Taraflar gerek kendi personeli gerekse üçüncü taraflarca Kişisel Verilere yetkisiz bir şekilde erişilmesini, işlenmesini ve Kişisel Verilerin kendisine aktarımı amacı dışında kullanılmasını engellemek üzere mevzuatta öngörülen önlemleri almakla yükümlüdür. Bu çerçevede, taraflardan her biri, Kanun, ilgili mevzuat ve Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından öngörülen tüm yükümlülükleri tam ve eksiksiz olarak yerine getireceğini, aksi takdirde oluşacak ve/veya oluşabilecek tüm zararlardan sorumlu olacağını beyan, kabul ve taahhüt eder.

Bu hususta doğabilecek her türlü uyuşmazlık taraflar arasında müzakere yoluyla çözülmeye çalışacak; bunun mümkün olamaması halinde, münhasıran İzmir Mahkeme ve İcra Daireleri yetkili olacaktır. İşbu ek Sözleşme Türk hukukuna tabidir. Kişisel Verilerin, işbu Sözleşme’nin 1.1.hükmü uyarınca üçüncü bir tarafa aktarımının güvenli bir şekilde sağlanmasından sorumludur.

3. Mevzuat değişikliklerinin uygulanması

Bahsi geçen düzenlemeler kapsamında meydana gelebilecek herhangi bir değişiklik veya güncelleme sebebiyle tarafların Kişisel Verilerin işlenmesi ile ilgili süreçlerinde bir değişiklik yapılmasının gerekmesi halinde, ilgili taraf bahse konu değişikliği en geç ilgili yeni /güncel düzenleme yürürlüğe girmeden evvel tamamlamakla yükümlüdür.

İlgili mevzuatta meydana gelebilecek değişikliklerin işbu Sözleşme’nin düzenlenmesini gerektirmesi halinde, taraflar söz konusu değişikliklerin en kısa sürede yapılabilmesi için gerekli çabayı gösterdiklerini kabul ve taahhüt ederler. Bununla birlikte, değişiklik yapılması gereken Sözleşme maddesi, taraflarca bu hususta ilgili mevzuatta uygun görülen azami süre içerisinde bir düzenleme yapmamış olsa dahi, yeni/güncel yasal düzenlemenin yürürlük tarihi itibariyle yeni /güncel mevzuata uygun şekilde uygulanacaktır.

A. KİŞİSEL VERİ SAHİBİNİN İLGİLİ KİŞİ OLARAK 6698 SAYILI KVKK KAPSAMINDA HAKLARI

6698 sayılı KVKK’nın 11. maddesi kapsamında herkes veri sahibi sıfatı ile Mavi Bilişim tarafından belirlenen veri sorumlusuna aşağıdaki hususlarda başvurma hakkına sahiptir:

  • Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,
  • 6698 sayılı KVKK’nın 7. maddesi uyarınca, bu Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel veriler resen veya ilgili kişinin talebi üzerine öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  • 5. ve 6. maddeler kapsamında bentleri uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme.

KVKK’nın 13. maddesinin 1. fıkrası uyarınca ve 10.3.2018 tarih ve 30356 sayılı Resmî Gazetede Yayınlanan Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ kapsamında; veri sorumlusu olan şirketimize bu haklara ilişkin olarak yapılacak başvuruların yazılı olarak veya Kişisel Verilerin Korunması Kurulu (“Kurul”) tarafından belirlenen diğer yöntemlerle tarafımıza iletilmesi gerekmektedir.

Kişisel veri sahibi “İlgili Kişi”, D bendinde yer verilen haklarını ve taleplerini Mavi Bilişim’e bildirebilecektir. Bu kapsamda ilgili kişi 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu madde 11 uyarınca sahip olduğu diğer tüm haklarını kullanmak amacıyla,

-Başvuru sahibinin şahsen başvurusu ile,

-İmza beyannamesi eklenerek posta yoluyla,

-Noter vasıtasıyla,

-Başvuru sahibinin adına tanımlı güvenli elektronik imza ile imzalanarak info@mavibilisim.com adresine KEP ile ileterek kimliğini ve ilgisini ispatlayarak başvurabilir.

İletişim Bilgilerimiz;

Mavi Bilişim

Genel İletişim: info@mavibilisim.com

Adres: Emek Mah. 3012 Sok. No:4/7 Manavgat/ANTALYA

Telefon: +90 531 668 58 07

Satış: satis@mavibilisim.com

Bilgi: info@mavibilisim.com